Elintarviketeollisuus
Kuivajääpuhdistus on erittäin hellävarainen ja vedetön menetelmä, joka soveltuu lähes kaikille pinnoille. Se ei jätä tilaan ylimääräistä toisiojätettä, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon.
Elintarviketeollisuudessa puhtauden ja hygienian merkitys on korostunut lakien, määräysten ja sertifiointien vuoksi. Palvelumme tukevat yrityksenne kestävän kehityksen tavoitteita, sillä käytämme ainoastaan korkealaatuista, elintarvikekelpoista hiilihappojäätä.
Menetelmä sopii erinomaisesti elintarviketeollisuuden puhdistustarpeisiin, koska se on tehokas ja vedetön. Hiukkaset törmätessään kaasuuntuvat, poistaen likaa ja rasvaa pinnalta vahingoittamatta laitteita. Tämä on tärkeää esimerkiksi avotuotannossa, jossa ilmanvaihtokanavien ja kaapelikiskojen rasvapölyjen poistaminen on oleellista bakteerien kasvun estämiseksi ja tuotannon laadun varmistamiseksi.
Ympäristöystävällisyyteen vaikuttavat tekijät, kuten veden ja liuottimien käytön vähentyminen, pienentävät jätevesien määrää ja kosteuden aiheuttamia haittoja sekä kustannuksia. Käyttämämme hiilidioksidi on teollisuuden päästöistä talteen otettua ja kierrätettyä, mikä tukee kiertotaloutta.
Meiltä löytyy myös ulkopuolisen asiantuntijan tekemä tutkimus kuivajään desinfioivasta vaikutuksesta elintarviketeollisuuden pintojen puhdistuksessa. Tämä osaltaan varmistaa menetelmän tehokkuuden ja turvallisuuden.
Tyypilliset käyttökohteet
- Tuotantolinjojen rungot ja sisäosat
- Uunit, savustamot
- Kuljettimet, säiliöt, sihdit
- Sähkömoottorit
- Sähköpääkeskukset
- Kaapelikiskot
- Ilmanvaihtokanavien pinnat
- Mekaniikka
- Uunit ja leivontamuotit
- Lattiat, seinät ja tasopinnat
Miksi valita kuivajääpuhdistus
- Säännöllisellä koneiden ja laitteiden puhdistuksella saavutetaan häiriötön tuotanto ja sen lisäksi käyttöikä pidentyy
- Sähkömoottoreiden puhdistuksella saavutetaan suoraa energiasäästöä
- Usein puhdistus pystytään tekemään usein ilman koneen osien purkamista, jolloin säästetään aikaa ja rahaa huoltoseisakkien lyhentyessä
- Menetelmä ei tuota toisiojätettä (likavesi, liuottimet, pesuaineet), joten siivottava aine jää kuivana lattialle siivottavaksi
- Vedetön pesu vähentää bakteerikasvua pinnoilla
- Kun mekaaninen puhdistus ja sormityöskentely vähenee, niin työturvallisuutta voidaan parantaa
- Turvallinen sähkölaitteille – vikaantumat vähenee ja tuottavuus paranee
- Myös ahtaat ja vaikeasti nähtävät paikat helppo puhdistaa tehokkaammin kuin mekaanisesti
- Vedetön ja kemikaaliton puhdistus tukee teollisuuden ympäristötavoitteita ja kestävän kehityksen periaatteita sekä edesauttaa näihin tavoitteisiin pääsemistä
Esimerkki kohdekuvia
Tyypillisiä poistettavia kohteita
- Noki, terva, palanut rasva, taikinat
- Rasva-, proteiini-, suola- ja sokeripohjaiset elintarvikejäämät
- Kasvustot
- Päiväysmuste
- Etikettien liimajäämät
- Koneiden voitelurasvat ja -öljyt ja muut liukenemattomat liat
- Pintaruoste
- Staattinen tai rasvainen pöly
